Dönsby

Perustin Dönsby Bed and Breakfastin vuonna 2009 kun olin valmistumassa yliopistosta. Olin juuri muuttanut takaisin synnyinkotiini ja katsoin naapuritaloa, isoäitini tyhjää taloa surullisin silmin. Päätin vuokrata talon äidiltäni ja tädiltäni ja perustaa Bed and Breakfastin sinne! Se oli ehkä elämäni paras päätös, tämä on maailman paras työ! Tällä hetkellä olen myös kotona minun pienien kaksospoikien kanssa.

Dönsbyn historia

Karjaa on mainittu kartalla jo v.1326. Pyhän Katarinan kirkko, joka sijaitsee Kirkkojärven vastarannalla, vihittiin käyttöön 1470. Dönsby on Karjaan vanhimpia kyliä ja on ollut nimettynä historiankirjoissa vuodesta 1347. Dönsbyn säteritila on ollut saman suvun omistuksessa vuodesta 1850. Sitä ennen tila oli osa Billnäsin kartanoa.

Dönsbyn myymisen historiasta on kylässä legenda: Silloisen omistajan Billnäsin kartanon nuori herra oli pelaamassa uhkapelejä Monte Carlon kasinolla ja hänellä ei ollut onni matkassaan. Hän lähetti kotiin sähkeen: Myykää Dönsby! Lindqvistin perhe osti tilan ja omistaa sen vieläkin. Viimeiset maatilan ylläpitäjät olivat Hugo ja Dagny Lindqvist. Tänään toimintaa ylläpitää heidän lastenlapsensa Nora.

 

Dönsbyn säteritilan kokonaispinta-ala oli 62 hehtaaria ja koostuu enimmäkseen metsästä. Hugon ja Dagnyn aikaan tilalla oli 17 lehmää, hevonen ja noin 100 kanaa. He viljelivät enimmäkseen vehnää, mutta myös ohraa, kauraa, rypsiä, perunaa ja sokerijuurikasta. Nykyisin pellot on vuokrattu paikalliselle maanviljelijälle. Tilalla on edelleenkin paljon kauniita omenapuita ja marjapensaita.

 

Dönsby Insta

Facebook

Varaa Huone


Copyright Dönsby Bed and Breakfast Kb © 2014. All Rights Reserved.