Företag och miljötänk

För några år sedan tog jag en kurs i "Green start" och fick ett slags miljösertifikat. En del av kraven för sertifikatet är att man regelbundet ska uppdatera sin miljöplan och rapportera åt sina kunder hur miljötänket går. Så jag tänkte blogga om det idag.

Emilhöna

Vissa saker har inte förändrats. Vi värmer fortfarande upp huset med bergsvärme och har ett eget avloppssystem. Bergsvärmens system gick sönder i somras så jag ersatte den med en nyare, mer klimatsmart modell. Spisen, torktumlaren och TVn har också uppdaterats till nya, mer energisnålare modeller. 

enjo

På sommaren sorterar jag allt avfall, men på vintern sköts det inte lika bra. Det som verkligen gjort en stor skillnad i miljötänket är att jag har börjat använda Enjo som städningsredskap! Med Enjo städar man endast med kallt vatten och deras specialredskap. Om man inte själv har provat så förstår man inte hur revolutionerande det är! (obs obs, inte sponsrat inlägg, bara beröm från en nöjd kund). Jag använder nog andra produkter också, speciellt i köket pga krav från hälsomyndigheter. Tvätten tvättas med svanmärkta produkter. 

blåbär.JPG

Jag ville servera ägg från egen gård till frukosten men det visade sig vara omöjligt pga hårda krav. Men all saft och bär kommer från egen gård! En stor del av brödet bakar jag själv. Det är såklart kostsammare att ha en klar ekologisk linje, men jag har inte valt det här jobbet för att bli rik. Det är viktigare för mig att kaffet är rättvismärkt, att rengöringsmedlen inte smutsar ner naturen och att mina gäster får ren, god mat än att mitt bankkonto blir lite mer välfyllt. Så länge jag mättar mina barns munnar, kan klä dem och hålla mitt hem är jag ganska nöjd.

knäcke