Sommaren 2021

Oktober är här med alla sina sprakande färger och mysiga regn. Sommarsäsongen är förbi för i år och jag tänkte ge en liten återblick. Det är alltid spännande med en ny sommarsäsong, och extra spännande var det i år. Skulle mängden vaccinerade öka turismen? Vilka restriktioner skulle det finnas? Sommaren 2020 medförde många förändringar i mitt lilla företag. Jag valde att inte servera frukost eftersom det inte skulle ha gått att ha två meters avstånd i frukostsalen. Det var ett bra beslut, så jag ville fortsätta så även detta år. Dönsby Bed and Breakfast blev Villa Dönsby.

Villadonsby

Tacksamt nog rullade säsongen igång nästan som förr! De utländska turisterna lyste med sin frånvaro, men destu fler finländska turister hittade hit. Jag jobbade mycket i trädgården, speciellt på bakgården. Den hade förvildats i många år men är nu vacker att se på. En ny hängmatta finns där mellan två äppelträd. Den var en perfekt plats för mig att ta en paus i under heta, hektiska sommardagar.

IMG_20210628_170453-COLLAGE.jpg

Mot slutet av sommaren hade Villa Dönsby äran att agera festplats för en studentfest och ett bröllop. Det var första gången som vi har haft ett bröllop här (om man inte räknar med släktens och mitt eget bröllop). Bröllopsparet och deras vänner stod själva för dekoreringen och jag blev stum av beundran. De skapade verkligen magi!

IMG_20210814_135954-COLLAGE.jpg
IMG_20210814_130101-COLLAGE.jpg

I september hade vi också Cafe Dagny goes Pride, men det är värt ett eget inlägg! Nu på hösten har jag dessutom fått välkomna de första utländska turisterna hit, det är alltid lika roligt. Nu ser jag fram emot en härlig lågsäsong med gäster på veckosluten. Välkomna!

IMG_20210928_160253-COLLAGE.jpg