Årets trädgårdsprojekt

Den här våren har gett mer tid och inspiration för trädgården. Vi har mycket trädgård, nästan för mycket trädgård i vanliga fall. Nu är vi enbart tacksamma över de stora ytorna. I de långsiktiga planerna finns ett glamping- område uppe i “nya parken”, men det får bli till nästa år.

DSC_1312.JPG

Det som vi har gjort nu är att klippa ner gamla aronia- buskar vid bastun och städat upp där. Jag har grävt upp marken innanför den gamla stengrunden och skeppat bort lass efter lass med jord därifrån. Ste har klippt gräset och tagit bort en massa stora stenar. Vi har fört bort två lass med skräp till avfallsstationen.

DSC_1318.JPG

Nästa vecka då det är lite varmare ska jag bära bort lite mer jord, täcka marken med markduk och fylla på med grus. Jag ska bygga eller låta bygga en eldstad så att vi kan grilla här. Jag överväger också att laga en kokgrop.

DSC_1319.JPG

Jag har städat ladugården (bilden är före). Det är meningen att där ska bli ett slags cykelstall, men det är ett stort jobb. Jag ska måla långsidorna av ladugården, speciellt baksidan ser förskräcklig ut. Ännu mer förskräcklig på bilden än i verkligheten, jag blir nästan missmodig. Men det blir bra när det blir färdigt!

DSC_1322.JPG
DSC_1324.JPG