2018, summering

Trots att året verkligen inte är slut än tänkte jag skriva ner en liten summering över året. B&Bet kommer att vara stängt för andra gäster än de långtidsgäster som finns här nu.

Så vad har hänt i år? I januari började jag renovera Röda rummet. I februari fick jag hjälp med det. Den renoveringen är nog det största, i alla fall rent ekonomiskt, som har hänt i år. Jag är fortfarande supernöjd med rummet och är så nöjd över att jag kom till skott.

DSC_9715.JPG

Knappt hann färgen i Röda rummet torka innan det var dags för nästa projekt. Jag städade ur den kalla vinden i B&B för att göra det till mitt arbetsrum. Det var ett roligt jobb, jag hittade många skatter och njöt av själva processen. Att göra ett jobb som man genast ser resultat av är härligt! Jag drog igång det projektet eftersom jag förra sommaren inte hade någonstans att pusta ut i, och för att vinden i något skede ändå måste tömmas.

Sommaren hägrade i horisonten, och fotogalleriet som mamma drömde om såg ut att förbli en dröm. Övre bodan var fortfarande en snickarboda och förvarningsplats. Jag slog slag i saken och började tömma den. Snickeriavdelningen flyttade till min mosterns gård och största delen av grejerna som förvarades i boden skeppade vi iväg till avstjälpningen. En del lyckades vi sälja. Jag, mamma, pappa och min moster slet verkligen med tömningen! Boden städades, målades och pyntades. Snart var den redo att inhysa utställningen Mina smultronställen av Mona Salama. Utställningen gav verkligen mervärde åt min gård.

DSC_0103.JPG

Sommarsäsongen körde igång och jag fick en praktikant från yrkesskolan Luksia i Lojo. Filip från Slovenien var sommarens hjälte. Han kom varje vardag klockan tio och bäddade, tog hand om tvätten, torkade bort… ja allt! Jag kunde koncentrera mig på bakningen och kundkontakten. Vi fixade spontant igång ett loppis på ladugårdsvinden också! Ett gäng bekanta hade sina varor till salu där.

Vi hade en verkligt fin sommar. Cafét rullade på och B&Bet var fullt nästan varje dag. En sån ynnest. Jag borde bli bättre på att spara minnen av sommaren, den tuffar på så snabbt att jag ibland inte hinner njuta av stunden. Het var sommaren i alla fall, och källaren var the place to be under de hetaste timmarna.

Hösten är som alltid en tid för återhämtning och ro. I år har jag inte ens kokat sylt pga den mycket torra sommaren. Långtidsgäster flyttade in i slutet av september och kommer att vara där till årets slut. Jag flyger till Sicilien för lite sol och värme. Ja, och jag böt namn på företaget nu i oktober- Dönsby bed and breakfast kb är nu Dönsby Services kb. Det känns som om mitt företag är mer än bara B&B nu.