Vårbrasa

Trots mina goda föresättningar lyckas jag nog aldrig planera in något. Alltid händer lite hejsan hoppsan. Morgonen var vacker och pojkarna ville leka ute, jag gjorde dem sällskap. Snart fann jag i färd med att bygga en brasa med hjälp av ett barn. Vi har en massa kvistar här på gården, en del är resultatet av den stora höststormen, andra är en del av den årliga rensningen. Gården var verkligen full av kvistar och jag hade tänkt bränna upp en del någongång. Den här dagen var perfekt för det! 

brasa8.jpg

Inget säger Välkommen våren! som en vårbrasa. Nu är gården lite snyggare, ladugården är lite mer tömd på diverske brännbart skräp och mitt hår doftar gott och rökigt. En del kvistar var fortfarande fast i is, så det blir nog ännu en brasa innan sommaren. Vi måste också föra ett stort lass kvistar till skogen, planera gräs och beställa ett gruslass till vägen. Ja, och tömma både höns- och ankhus. Som tur är utejobb roligt!

brasa3.jpg

Efter en lunch- och vilpaus krattade jag kring den gamla boken och klippte av några grenar till. Solen sken och kidsen lekte vid bäcken. Jag såg årets första snödroppe och njöt av våren.

Min pappa hjälpte mig. Allt jobb är roligare med sällskap! Mamma fotade, alla foton här av henne.

Min pappa hjälpte mig. Allt jobb är roligare med sällskap! Mamma fotade, alla foton här av henne.