Karjaa

Karjaalta löytyy paljon kokemisen arvoista! Kävelyretki Pumppulahden ympäri ja puutalo-Karjaalla kannattaa myös niinäkin päivinä kun ilma ei näytä parhaita puoliaan.

Suosittelen vahvasti Göran Fagerstedtin opastuksia Lepinjärvellä ja Karjaan keskustassa.   Meillä on enemmän informaatiota niistä. Vain 1,8 km päästä löytyy Antskärrin talo, kotiseutumuseo joka näyttäää miltä elämä näytti vuosisadanvaihteen 100 – 1800 aikana.

Lähellä Antskärrtaloa on frisbee golfrata.

Vierailu Karjaalla ei ole täydellinen ilman vierailua kirkossamme, Pyhän Katarinan kirkossa. Vaikka kirkko ei olisi aukikaan siellä kannattaa käydä.

Karjaalta löytyy monia ratsastustalleja, mutta minun suosikkini on Stall Solfari, talli jossa on islanninhevosia, joilla voi ratsastaa luonnossa.!

Speciellt i vitsippetider är det lönt att besöka Läppträsket, en sjö med ett rikt fågelliv och med fornminnen.


Karjaan ympärillä

Karjaan lähellä on niin paljon kivaa että en edes tiedä mistä aloittaa!

Fiskarsin ruukki, ehdottomasti! Täällä perustettiin Suomen ensimmäinen yritys, ja tänään se on keskus taiteelle, kulttuurille, ruokakulttuurille ja liikunnalle.

Voin myös vahvasti suositella  hiljattain perustettua Archipelago activities joka järjestää metsävaelluksia ja pyöräretkiä.

Tammisaaren keskusta nähtävyys samoin kuin Raaseporin linna.

Minun ei tietenkään pitäisi antaa linkkejä muihin majoituspaikkoihin, mutta en voi olla suosittelematta Malmbackan kolarby koska se on niin ihana! Siellä voit nukkua kolarmajassa, juuri siten kuin isoisäni isä teki. Jos haluat vierailla siellä ilman yöpymistä suosittelen opastettua kierrosta nokipannukahvituksen kera.


Dönsby

En tiedä miten on teidän kanssanne, mutta kun minä tulen B&B:iin haluan heittää laukut lattialle ja heittäytyä itse sänkyyn, keittää teetä ja katsastaa talon. Tuntea talon hengen ja miettiä elämän menoa. Kun se on tehty on täälllä niin paljon mitä avoi tehdä!

* Ottaa kirja ja asettua riippumattoon omenapuun alle

* Tehdä juoksulenkki. Kuuden kilometrin lenkki alkaa talon vierestä.

* Hiljaisempana sesonkina voitte varata minut  tai eräämaaoppaan  seuraksi metsään.

*  Follow the yellow stone road! Keltaiset kivet näyttävät tien näköalavuorelle.   Sopii hyvin romanttiselle iltakävelylle tai päiväkävelylle perheen pienimpien kanssa.