Vanliga frågor

Har rummen egna toaletter och duschar?

Nej, toaletterna och duschen finns i hallen och är gemensamma för alla.

Har ni en bastu?

Nej, vi har tyvärr ingen bastu.

Får man ta husdjur (hundar eller katter) till Dönsby B&B?

Husdjur är välkomna till huset så länge de inte stör de övriga gäster, ex. genom att skälla högt hela natten. Röda rummet och Radiokammaren är lämpliga för gäster med husdjur.

Jag är allergisk för husdjur, kan jag komma till er?

Det beror på hur svår allergin är. Gröna rummet och Lillkammaren är inte tillåtna för husdjur, men husdjur kan samtidigt finnas i de övriga rummen.

Jag är laktosintolerant/ har keliaki, finns det produkter i morgonmålet som passar mig?

Gröten är kokad på vatten, så den går utmärkt att äta och det serveras i regel endast laktosfri mjölk. Om ni meddelar oss i förväg kan vi erbjuda er glutenfritt bröd, men gröten är inte glutenfri.

Jag är vegan, finns det någonting i morgonmålet som jag kan äta?

Gröten är fri från animaliska produkter, likaså brödet. Som pålägg finns tomat- och gurkskivor. Kaffet och teet är förstås också lämpligt. Om ni meddelar i förväg kan vi också fixa något annat!

Vilken tid kan man checka in?

Man kan checka in till sitt rum efter kl. 15, men det är också möjligt att komma tidigare och lämna sina saker i ett förvaringsutrymme tills rummet är ledigt.

Vilken tid ska man senast checka in?

Före kl. 20, men i undantagsfall kan man även komma senare. Ring gärna och meddela vilken tid ni kommer. Jag bor i huset bredvid B&B och ser inte alltid när gästerna anländer.

Kan man äta kvällsmat i B&B?

Visst kan man det. Det finns ett kylskåp, en mikro och en kaffekokare på övre våningen för gästernas användning. På sommaren kan man också grilla på gården.

Finns det några bra restauranger i Karis centrum?

Såklart! Är man sugen på pizza eller kebab är Pizzeria Darin ett givet alternativ. Vill man hellre äta något småsaltigt i mysig miljö är Café Serendipity det bästa valet. Jag kan också rekommendera Brasseriet, lunchen där kostar emellan 6-10 euro, de serverar också god mat på kvällen a la carte. Restaurangerna KW och Köttkontrollen har också fantastiskt god mat.