Rummen

Dönsby B&B har fyra sovrum; Gröna rummet och  Röda rummet är på övre våningen och delar på en toalett och ett komplett badrum. Radiokammaren och Lillkammaren är på första våningen och delar på ett badrum.

Till gästernas förfogande finns ett minikök på övre våningen. Det innehåller ett kylskåp, en mikrovågsugn, en kaffekokare och en vattenkokare. Det finns också koppar, tallrikar, glas och bestick. I nedre våningen finns ett vardagsrum i vilket gästerna t.ex. kan se på TV. Sommartid går det bra att grilla på gården!

DSC_2386.JPG

Gröna rummet

I Gröna rummet finns två sängar, men det finns plats för en familj på fyra personer om man tillägger två extra sängar. Rummet har en strålande utsikt över Kyrksjön. I Gröna rummet får man inte ha husdjur. 

Förr i tiden bodde en hel familj i gröna rummet. Där fanns en köksspis och andra nödvändigheter. Mamman i familjen arbetade på gården som deija. Rummet renoverades år 2012 då det tapetserade om och då det gamla trägolvet togs fram.

DSC_6385.JPG

Röda rummet

Röda rummet har plats för två personer i en dubbelsäng. En extra säng kan tilläggas på förfrågan. I Röda rummet är husdjur tillåtna. 

Röda rummet byggdes i renoveringen av huset år 1962 och fungerade som ett sovrum för husets värdar tills de inte mera orkade ta sig upp för trapporna. Den gamla röda tapeten på ena väggen har funnits där sedan renoveringen och gett rummet dess namn. Rummet grundrenoverades år 2018.

DSC_6499.JPG

Lillkammaren

Rummet har plats för två personer. Lillkammaren har haft många användningsändamål. Rummet har varit både grönrum, sykammare, sovrum och gästrum. Det är ett mycket ljust rum med utsikt över syrenbuskar och byvägen. Rummet piffades upp år 2016. Inga husdjur hit, tack!

DSC_3558.JPG

Radiokammaren

Rummet har plats för två personer och kan enligt önskemål ha en dubbelsäng eller två skilda. En av sängarna är höj- och sänkbar. Rummet har utsikt över äppelträdgården. I Radiokammaren trivs också husdjur.

Radiokammaren kan tyckas vara ett ovanligt namn för ett rum, men det har logiska orsaker. När radion först kom till huset var det en stor händelse, man hade hela världen i en liten låda! Familjen samlades i rummet för att lyssna på nyheter och musik, därav namnet radiokammaren. Rummet har fungerat både som vardagsrum och sovrum.